voetballen en vlinders en andere dieren

Deze week kregen we bezoek van Jana. Ze kwam een kijkje nemen naar onze klas. Ze speelde spelletjes met ons en samen maakte we een heel mooi schilderij met onze handen. Op het eind van de week kregen we van Jana ook lekkere paaseitjes. Dankjewel voor de hele leuke week!

This slideshow requires JavaScript.

 

Op de speelplaats stond een afgebakend voetbalveld. Tijdens de speeltijden was het er erg druk. We profiteerde van het mooie weer en bleven een beetje langer buiten om er in te kunnen spelen. Zonder handen spelen is toch niet zo simpel maar na een paar keer oefenen ging de voetbal ook goed vooruit zonder onze handen te gebruiken. Natuurlijk profiteerde we ook van de zon om na de speeltijd lekker buiten te eten en eens rustig in de grote zandbak te kunnen spelen.

This slideshow requires JavaScript.

Hoeveel vleugels heeft een vlinder? We waren ervan overtuigd dat hij er maar 2 had. Tijd voor een onderzoekje! Buiten waren er geen vlinders te bespeuren, dus zochten we foto’s die we goed bekeken. We telde en kwamen tot de conclusie dat het er toch 4 waren! Met behangerslijm en takjes knutselde we vlindertjes. Op het grote schilderij tekende we mooie vlinders die daarna een glitterbehandeling kregen. Ook het verhaaltje van rupsje nooitgenoeg kwam aan bod. Op het eind van het verhaal veranderde de rups in een mooie vlinder. We bekeken een filmpje over het groeien van de vlinder. Zo kwamen we veel meer te weten over de vlinder.

This slideshow requires JavaScript.

Een verkleedfeestje kon er deze week ook niet aan ontbreken. Met Kaptein Winokkio op de achtergrond danste we er op los.

This slideshow requires JavaScript.

Tellen, tellen, tellen. Deze week telde we er op los. Ook ons fruit moest er aan geloven. Alle druiven op een rij en tellen maar.

Vrijdag kregen we bezoek van wel 3 nieuwe vriendjes die na de paasvakantie naar onze klas komen. We kijken er naar uit om samen met hun te spelen. Volgende week komen er ook weer 3 nieuwe vriendjes kijken. Hopelijk vinden ze ons klasje even leuk als onze andere nieuwe vriendjes.

tot volgende week…

PS: Pas op in de klaswant er is ook een bende tijgers gespot afgelopen vrijdag!

20180323_12022620180323_120315

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s